dilluns, 13 de maig del 2013

Compromís per Bétera denuncia que la presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria (PP) suprimeix el servei de prevenció de drogues

> Compromís culpa la Generalitat de no pagar les subvencions.

La Mancomunitat del Camp de Túria ha suprimit la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) per decisió unilateral de la seua presidenta tot i disposar de quasi 35.000 euros de la Conselleria de Sanitat per al seu manteniment.

El grup municipal de Compromís per Bétera ha denunciat el cas i ha presentat una moció de cara la pròxim ple municipal de la població reclamant la recuperació del servei.

L'argument donat per la presidenta de la Mancomunitat, Mari Carmen Contelles, per suprimir la UPCCA és que el Consell de la Generalitat, del seu mateix partit, el PP, no paga en temps i forma i l’entitat ja no pot fer front als salaris de les dues tècniques que estaven al capdavant de la Unitat.

La portaveu de Compromís per Bétera, Cristina Alemany, considera que "els incompliments del Consell no poden ser una excusa perquè un servei que tants bons resultats està donant en la Comarca del Camp de Túria es deixe de prestar i abandone els usuaris".

La UPCCA depenent de la Mancomunitat del Camp de Turia es va crear fa més de deu anys amb l’objectiu de prestar atenció personalitzada en drogodependències i altres trastorns addictius, així com articular programes de prevenció entre la ciutadania, i concretament entre la gent jove en instituts i col·legis.

La decisió de la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de la Pobla de Vallbona, Mari Carmen Contelles, d'acabar amb este servei és encara més inexplicable quan el passat 25 d'abril, la Conselleria de Sanitat van concedir ajudes en matèria d’atenció i prevenció de les drogodependències i altres trastorns addictius per a l’exercici 2013 i, en elles, la Mancomunitat del Camp de Túria té assignada una quantitat de 33.500 euros per poder mantindré l’UPCCA.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada