dilluns, 15 d’abril del 2013

Daría Terrádez: "La gent ha de conéixer molt bé els seus drets per a exigir-los de forma efectiva"



Daría Terrádez, jurista experta en drets fonamentals, va oferir divendres 12 d'abril una xarrada sobre els drets socials en la Constitució republicana de 1931 i en l'actual, de 1978, en la seu de Compromís per Bétera. Amb esta activitat, a la qual van assistir 50 persones, el col·lectiu va voler commemorar el 82é aniversari de la proclamació de la II República a Espanya.

L'objectiu principal de la xarrada va ser oferir un panorama dels drets fonamentals i especialment dels drets socials en els dos períodes, és a dir, veure quins han quedat reflectits en la Constitució en vigor i quins han desaparegut. Així mateix, es van tractar temes com les relacions entre l'Estat i l'església catòlica, l'educació o la dona en les dos constitucions. 

Daría va insistir també al llarg de tota la xarrada en la necessitat de conéixer els drets fonamentals als quals ens podem acollir, per poder exigir-los i reivindicar-los de forma correcta i efectiva.

Després de la xarrada, va obrir-se un torn de preguntes i de debat, durant el qual es van realitzar diverses indicacions de contingut històric, de gran interés, que van servir de complement de la xarrada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada