divendres, 16 de novembre del 2012

Compromís pregunta a les Corts sobre la retallada en les urgències de l'ambulatori de Bétera


  • Mónica Oltra presentà el 12 de novembre una sèrie de preguntes al Conseller de Sanitat al voltant de la modificació de l'horari de les urgències al poble.
  • També presentà, el 15 de novembre, una Proposició No de Llei relativa a la mateixa qüestió.
El PP cada vegada està més allunyat de la realitat social, retallar este servei, per estalviar 200€ diaris és vergonyós. A partir de gener, al nostre ambulatori es generaran situacions preocupants. Tenim dret a rebre una sanitat en condicions, la ciutadania paguem els nostres imposts i no tenim la culpa que el PP haja sigut un gestor nefast i pèssim dels diners dels valencians i valencianes. A més, cal afegir les condicions d'estrés i de tensió en què hauran de treballar els professionals de la sanitat”, afirmen des de Compromís per Bétera.
A partir de gener es pretén retardar l'horari d'obertura de les urgències i atenció continuada des de les 15h a les 21h al centre de salut de Bétera (també es veuran afectats el de Montcada i L'Eliana), prescindint de dos metges en este tram horari i deixant un sol metge de guàrdia a partir de les 21:00 hores, que haurà d'atendre les urgències i consultes que arriben al centre de salut, els avisos domiciliaris i urgències en exterior.
En este sentit, les preguntes són les següents:
1.S'ha fet alguna avaluació de com afectarà esta retallada als usuaris dels centres de salut de Bétera (també Montcada i L'Eliana)?
2.Quins criteris s'han seguit per aplicar esta mesura en els centres de Bétera (Montcada i L'Eliana)?
3.És una mesura aïllada o respon a una decisió que es pretén estendre a altres centres de salut?
4.És una mesura de caràcter temporal o definitiva?
Esta decisió s'ha pres de manera unilateral, sense haver fet cap avaluació de com afectarà els usuaris i sense comptar amb els professionals de la salut, que hauran de fer front a les retallades amb la sobrecàrrega de treball que açò suposarà.
Esta mesura afectarà a més de 70.000 persones, ja que el centre de Bétera, el de Montcada i L'Eliana, a més de les respectives poblacions,atenen usuaris de Sant Antoni, Massa-rojos, Alfara, Sant Isidre o Masies, entre d'altres.
Així, la Proposició No de Llei proposa el manteniment del servei d'urgències tal i com es ve prestant en l'actualtitat, així com el manteniment de la plantilla de metges que cobreixen el servei

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada