dijous, 11 d’octubre del 2012

Compromís rebutja la modificació de la Llei de la Dependència proposada pel PP


El grup municipal de Compromís presenta una moció en què sol·licita retirar l'últim decret llei i que suposa una retallada de les prestacions de la Llei de Dependència.
Esta llei suposa el major avanç en protecció social a Espanya en els tres últims lustres, generant drets subjectius i havent dictaminat a més d'un milió de persones en situació de dependència, dels quals 760.000 ja són beneficiaris d'una prestació o servei.
Este sistema està sent esquarterat a colps de Reial Decret, generant inseguretat en les persones, en les institucions i fins i tot en les empreses que actuen en el sector. A això s'uneix la persistència i agreujament d'alguns dels problemes estructurals d'aquest sistema, en particular la desigualtat entre territoris autonòmics.
Problemes que no solament no se solucionaran, sinó que es veuran agreujats perquè és, de fet, una derogació encoberta de la Llei, que reduirà el Sistema a la mínima expressió, reduint els seus costos i anul·lant este impuls de modernització de l'Estat amb els seus beneficis en la protecció social i qualitat de vida de les persones en situació de dependència i les seues famílies, i també en convergència amb els països del nostre entorn pel que fa al model econòmic i la generació d'ocupació.
El conjunt de mesures que conté la que modificació de la llei actual suposa esta una retallada de 1.000 milions d'euros i la desatenció als més de 270.000 del “limbo de la dependència" - persones que se'ls ha reconegut el dret i estan pendents de rebre la prestació o servei- que no rebran ajuda en els pròxims dos anys i mig.
S'insta, per tant, al govern de l'Estat a què no aplique les retallades i l'eliminació de les partides de finançament del pla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada