dijous, 11 d’octubre del 2012

Compromís reclama un nou sistema de finançament local per als ajuntaments


El grup municipal sol·licita un sistema nou de finançament local que assegure als ajuntaments i les mancomunitats els recursos suficients per prestar uns serveis de millor qualitat a la ciutadania. Compromís aposta per una gestió més propera a la ciutadania, més transparent i més eficaç, on els municipis i, sobretot, les comarques juguen el paper que els pertoca en la racionalització de la implantació dels serveis o de determinades infrastructures.
El Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (PP) ha elaborat una “proposta de modificació de l’articulat de la Llei 7/1985, reguladora de les bases del règim local, en relació a les competències de les entitats locals”. Esta proposta de modificació de la llei de bases elimina competències i establix unes noves regles del joc, que suposen, al nostre parer, un atemptat contra l’autonomia local i enceta un procés de recentralització en consagrar les diputacions, les qual assumirien la gestió de determinats serveis que ara presten els municipis.
La proposta acabarà amb la capacitat dels municipis per prestar determinats serveis i, per tant, amb l’eliminació de molts serveis que ara es presten (sobretot en l’àmbit social: educació, atenció social, cultura, dona, habitatge, sanitat i protecció del medi ambient). D'altra banda, obliga, expressament, a privatitzar determinats serveis, la qual cosa suposa una nova rebaixa dels serveis públics.
Compromís rebutja, rotundament, la proposta de modificació de la llei en relació a les competències de les entitats locals que ha elaborat el Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques (PP).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada