dilluns, 21 de gener del 2013

“Cal modificar el model de gestió que el PP ha proposat en els 10 anys que porta a l'equip de govern, ja que ha fet fallida”


Compromís per Bétera ha presentat al·legacions al Pressupost municipal per a l'exercici 2013. En concret, ha presentat un total de 19 al·legacions relacionades amb diferents partides del pressupost.
Compromís, amb estes al·legacions al pressupost, vol deixar ben clara la posició respecte a les polítiques i mesures del Partit Popular de Bétera: cal abandonar el pessimisme, creure'ns que les coses encara poden canviar, però per a canviar-les, cal modificar el model de gestió que el PP ha proposat en els 10 anys que porta a l'equip de govern. La situació tan delicada en què es troben les arques municipals evidencia que el model que ha proposat el PP ha fet fallida”, afirmen des del col·lectiu.
Les prioritats de Compromís per a este any són precises:
-La disminució de la pressió fiscal sobre la ciutadania. Una de les mesures més perjudicials que ha pres el PP és l'augment de les taxes, dels imposts i dels preus públics, en alguns casos este augment aplega a quasi el 300 %
-La rebaixa de l'endeutament amb els bancs. L'Ajuntament, sols amb els présctecs, deu més de 7.000.000 € als bancs.
-La recuperació d'una sèrie de serveis que estan en mans d'empreses privades. En l'actualitat, la jardineria, el fem, la neteja viària, els monitors esportius i una part dels serveis jurídics municipals són gestionats per empreses privades, el volum de despesa que suposa per a les arques municipals és de quasi 2.000.000 €.
-La millora d'una sèrie de serveis:
          -Parcs infantils: millora i ampliació de les instal·lacions actuals.
          -Pista d'skate: construcció de la pista.
        -Transport escolar: manteniment de la partida pressupostària de l'any 2012 que major a la pressupostada per este any.
-La minoració de la despesa en comunicacions telefòniques i del consum energètic. La proposta és unificar tots els serveis municipals en el menor nombre possible d'edificis.
-L'inici d'un Estudi de Viabilitat per a la Casa Nebot. Després de la inversió que es féu en este edifici és prioritari que se li done un ús ja.
-La reducció en la despesa d'assistència a òrgans col·legiats i d'alliberaments. En concret, la supressió d'un alliberament, dels 3 que hi ha en l'actualitat i la rebaixa d'un 10% del sou i, a més, la disminució d'un 50% de les quantitats que perceben la resta de regidors/es per assistir a òrgans col·legiats (plens, juntes de govern, comissions informatives...). Per últim, l'eliminació de les retribucions per assistència a la Comissió de seguiment de la comissió de govern.
-La sol·licitud de pressuposts participatius en què organitzacions, associacions i particulars puguen participar en la confecció d'este document.
En definitiva, el que busquem amb estes al·legacions són uns pressuposts més realistes, pel que fa als ingressos i a les despeses, ja que considerem que són massa optimistes veient la situació econòmica en què es trobem, no sols els governs central i autonòmic, sinó també les economies domèstiques”, conclouen des de Compromís.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada