dimarts, 16 d’abril del 2013

Abocament incontrolat de purins en el Camí del Pou de Sant Ramon



El grup municipal de Compromís de Bétera denuncia els perills d'uns abocament de purins (excrements i orins dels porcs) sense cap tipus de control en un camp contigu a una granja que hi ha al Camí del Pou de Sant Ramon de la localitat.
 
En el darrer ple municipal celebrat el passat dia 3 d'abril, el grup de Compromís va advertir a l'equip de Govern del risc que aquest tipus d'abocaments pot significar per a la salut de les persones. La regidora d'Agricultura va dir que no tenia notícia del fet. Compromís va reclamar una inspecció immediata per part de la policia local. I que es prengueren les mesures legals pertinents. L'equip de govern es va comprometre a fer-ho.


La normativa estatal obliga a disposar de basses per a l'abocament de les restes de purins. Han de ser unes basses correctament tancades i impermeabilitzades, per evitar el risc de filtració i contaminació de les aigües superficials i subterrànies. "No seguir, doncs, la normativa no només representava un perill directe per a la salut de les persones, ja que els clots estan oberts i sense senyalitzar, sinó també per al medi ambient", denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.


La granja del Camí del Pou de Sant Ramon no disposa d'aquestes mesures de control i aboca els excrements i els orins dels porcs en clots que estan a l'aire lliure, sense cap tipus de senyalització, ni tancament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada