dimecres, 10 d’abril del 2013

L'equip de Govern del PP necessita que Compromís l'avise d'un pla contra l'atur impulsat per la Generalitat


Ni l'alcalde, Germán Cotanda, que és, a més, el responsable d'Ocupació; ni el regidor de Benestar Social, Enric Alcàcer, van ser capaços de contestar en el passat ple municipal celebrat el dia 3 d'abril a la pregunta de Compromís sobre com anava a materialitzar-se a Bétera el recent Pla contra l'Atur posat en marxa per la Generalitat.

Es tracta d'un Pla Ocupacional Conjunt que ha posat en marxa la Conselleria d'Economia que té dues línies d'actuació:

1. El desenvolupament de programes mixtos d'ocupació i formació que tinguen com a finalitat disminuir l'atur per mitjà de la realització de programes formatius alternant amb la realització d'obres o serveis d'interès general o social.

2. L'establiment d'un programa d'incentius (subvencions) destinats al foment de la contractació dels aturats/des per part d'empreses en l'àmbit local.

Les actuacions s'articularan des de la Diputació.

Compromís va preguntar a l'equip de Govern del PP si ja havia previst quina seria l'aportació material i econòmica a este Pla i de quina manera es faria efectiu a Bétera. Ni l'alcalde, ni cap altre membre del Govern municipal va ser capaç de contestar a la qüestió. El màxim que va saber dir German Cotanda va ser que es dirigiria a l'ADL (Agència de Desenvolupament Local) per a consultar-ho.

"Bétera té ja més de 2.000 persones en l'atur i moltes famílies que no reben cap tipus de prestació econòmica. Per això, Compromís considera inacceptable que hi puga haver Plans d'Ocupació, siga quina siga l'Administració que els ha posat en marxa, i que l'equip de Govern no n'estiga assabentat i haja de ser l'oposició qui avise", denuncia Cristina Alemany, portaveu de Compromís per Bétera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada