dimecres, 13 de febrer del 2013

Compromís alerta sobre l'acumulació de restes de brossa en parcel·les municipals


El passat ple ordinari de febrer Compromís per Bétera féu una sèrie de preguntes en referència a diversos temes que afecten a Bétera. Una de les qüestions girà al voltant dels espais on l'Ajuntament diposita els residus de brossa que arreplega pel tot el terme municipal.
En concret, esta brossa és dipositada a l'abocador que hi ha ubicat en una de les parcel·les del Polígon Industrial de l'Horta Vella, concretament la que està situada darrere del Tanatori.
Així, la portaveu de Compromís, Cristina Alemany, preguntà:
-si en l'actualitat esta parcel·la estava totalment neta de brossa.
-si l'Ajuntament continua abocant la brossa que recull per tot el terme en esta parcel·la.
-si l'equip de govern està buscant algun tipus d'alternativa a este abocament massiu de restes de brossa.
-si hi ha obert algun tipus d'expedient disciplinari en la Conselleria per este abocament.
Compromís ha presentat totes estes preguntes per escrit i espera no sols rebre una resposta convincent, sinó també una actuació ràpida per tal de resoldre la problemàtica.
Situació de la parcel·la dimarts 12 de febrer de 2013
El Col·lectiu de Compromís per Bétera ha visitat esta setmana la parcel·la per veure exactament quina és la situació; el resultat ha sigut, com a poc, sorprenent. “L'Ajuntament ha de vetlar perquè els residus que ell mateix arreplega s'aboquen en espais autoritzats. Si els residus que arreplega l'Ajuntament, en este cas la brossa, no s'aboquen on toca, com pot exigir als ciutadans i ciutadanes de Bétera que sí que ho facen?” Com es pot observar a les fotos (fotografies preses el dimarts 12 de febrer de 2013), a la parcel·la no sols estan abocant-se les restes de brossa, sinó també plàstics i tot tipus de fem. 
No es tracta d'un fet puntual, ja que este estiu Compromís també visita esta parcel·la i l'acumulació de les restes de brossa era igual de massiva.
Acumulació massiva de restes de brossa 

Vista general de la parcel·la del Polígon
Restes de brossa mesclada amb bosses de plàstic


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada