dijous, 12 de juliol del 2012

Compromís presenta dues mocions més


  • La primera de les mocions fa referència a la retirada de l'esborrany decret de plurilingüisme presentat per la Consellera d'Educació, Mª José Català.
  • La segona de les mocions sol·licita adoptar mesures de rescat destinades a les persones i reclamar responsabilitats en la desfeta financera.
La Consellera d'Educació ha presentat un esborrany de decret, que entrarà en vigor en el curs 2012-13. Tot i que des de diferents entitats relacionades amb el món educatiu han presentat propostes per enriquir i aplegar al consens amb el decret, la consellera no ha tingut cap d'estes propostes en compte.
En definitiva, este esborrany, a grans trets, margina encara més el valencià; elimina els programes d'immersió lingüística propis del sistema actual i omet la catalogació lingüística en valencià dels llocs de treball a l'ensenyament públic obligatori.
Diferents associació de l'àmbit educatiu (AMPA, FAPA, sindicats universitaris, universitats del País Valencià...) i també de l'àmbit sindical i polític (sindicats, partits polítics...) donen suport a esta moció, consensuada i aprovada per més de 30 institucions i entitats.

Pel que fa a la segona moció, s'insta el govern d'Espanya a què inicie totes les gestions oportunes per tal que el Consell d'Europa, modifique les seues polítiques econòmiques i socials, per tal de destinar els seus recursos a la salvaguarda dels drets bàsics de les persones. Entenent estos com el dret a l'habitatge, al treball, a una sanitat, educació i justícia universal i gratuïta. Respecte a la segona part de la moció, demanem al Govern d'Espanya, també, que exigisca les responsabilitats econòmiques, societàries, administratives i penals que procedisquen de totes els directius de les entitats financeres com Bankia, CAM, Banc de València, entre d'altres, que ha portat a esta situació tan desastrosa i que han deixat sota mínims la credibilitat del sistema financer.
I per últim, reclamar al Parlament Espanyol que adopte normes legals que pertoquen amb la finalitat que totes les entitats financeres que s'acullguen al rescat bancari, no podran realitzar cap desnonament més a les persones que no poden fer front al pagament de les hipoteques, cercant alternatives per al seu pagament o la gestió d'ajornaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada